Mrtvé nevěsty a kostlivci si vyšli na vycházku

Převzato z tisku:  Sedlčanský kraj č.42    3.11.2021   

 

Středeční podvečer 27. října patřil odvážným dětem. V sedmnáct hodin se sešly v Křepenicích před pekárnou, aby zdolaly nedlouhou, avšak důmyslně vedenou halloweenskou stezku. Cestou z návsi plnily úkoly na devíti zastaveních. Ta je dovedla až k temně vyhlížejícímu pomníku.

   Strašidelnou bojovku jim připravila Martina Váchová z křepenického Dobrého z nebe ve spolupráci s pekárnou Křepenice. Venkovní prostor pekárny byl pro odvážlivce startem i cílem, kam si po slabé hodince strachu došli pro sladkou odměnu. Mnohé děti přišly poctivě namaskované. Prim hráli kostlivci a mrtvé nevěsty.

   „Já mám Haloween jednoduše ráda,“ svěřuje se Martina Váchová s kostlivcem v zádech. „Už jsem nějaké bojovky pro děti pořádala, zatím ale jen pro místní. Chtěla jsem si to vyzkoušet ve větším pro veřejnost,“ dodává podnikavá maminka.

   Snad její talent, pomoc křepenických patriotů i spojení se známou pekárnou způsobil, že účast předčila očekávání organizátorů. „Čekali jsme tak padesát dětí, připravili jsme si tedy raději sto lístků a už jsme přidělili devadesátý,“ informuje na startu slabou půlhodinku po otevření stezky další z nich, Jiří Cenek.

   Žádné z dětí ale o svůj plánek stezky nepřišlo a všechny měly možnost prověřit svou odvahu. „Nejstrašidelnější pro mě bylo, jak jsme lovili to oko,“ dělí se o své dojmy pětiletá Jolanka ze Sedlčan. Desetiletému Davídkovi z Prahy se podle jeho slov zase zdálo všechno dobrý. „Nejtěžší bylo to vytí,“ sděluje v cíli osmiletý Péťa z Radíče při vzpomínce na nejobtížnější stanoviště.

 

Autorka článku: Lucie Kakosová