Zelenina, která nejela kamionem ani dodávkou 

Pěstujeme zeleninu tradičním způsobem. Tedy na záhonech hnojených kompostem, travním mulčem a hnojem, bez chemických prostředků. Platíme za to několikanásobně větším množstvím práce, kterou musíme políčkům věnovat, abychom je zbavili plevele, zalili a u brambor svedli boj s mandelinkou. A zeleninu sklízíme tak, aby se na stánek nebo do bedýnky dostala vždy krátce před tím, než si ji zákazník koupí.

Zeleninu najdete o víkendu na našem samoobslužném stánku, případně si ji můžete objednat a vyzvednout přes náš e-shop nebo objednat telefonicky.

Zelenina by měla být pravidelnou a dostatečně objemnou součástí našeho jídelníčku (denně pět porcí – doporučují lékaři). Pokud ji dobře, chutně a třeba i netradičně upravíme, pochutnají si určitě i zatvrzelí odpůrci. Především děti bychom měli naučit jíst zeleninu s chutí. Vždyť se z ní dají připravovat svačinové saláty a pomazánky, ale i teplé pokrmy či přílohy nebo nakládané pikantní dobroty a dokonce moučníky!